Gospodarstwa ekologiczne

Anna i Marek Michalak
Małe Leźno 44
87 – 313 Brzozie
Tel. 56 49 356 07 Powierzchnia gospodarstwa: 43,8 ha
Certyfikat: Agro Bio Test
Kierunek produkcji: roślinna i zwierzęca
Produkcja roślinna: trawy, rośliny motylkowe
Produkcja zwierzęca: konie

Józef Majka
Miesiączkowo 58
87 – 320 Górzno
Tel. 56 498 92 35

Powierzchnia gospodarstwa: 22,03 ha.
Certyfikat: Agro Bio Test
Kierunek produkcji: roślinna i zwierzęca
Produkcja roślinna: zboża

Produkcja zwierzęca: krowy mleczne i opasowe
Produkty sprzedawane: zboża

Kazimierz i Gabriela Michalkiewiczowie
Gorczenica 47
87 – 300 Brodnica
Tel. 56 49 385 70
Powierzchnia gospodarstwa: 23,85 ha
Certyfikat: Agro Bio Test
Kierunek produkcji: roślinna i zwierzęca
Produkcja roślinna: orkisz, żyto, pszenica i mieszanki
Produkcja zwierzęca: zwierzęta opasowe
Sprzedawane produkty: zboża

Mariusz Szady
Szczepanki 56
87 – 330 Jabłonowo Pomorskie
Tel. 661 147 280

Wielkość gospodarstwa: 12,13 ha
Certyfikat: Agro Bio Test
Kierunek produkcji: roślinna i zwierzęca
Produkcja roślinna: jęczmień, orkisz, ziemniaki
Produkty sprzedawane: jęczmień, orkisz, ziemniaki

Agnieszka i Krzysztof Magdziak
Zdroje 17
Tel. 510 262 305
SPRZEDAŻ KOZIEGO SERA, KOZIEGO MLEKA ORAZ KÓZ !!!

WYTWÓRNIA MAKARONU „BIO”
Aleksandra i Mieczysław Babalscy
87-312 POKRZYDOWO 99 tel. 564985977
www.biobabalscy.pl bio@biobabalscy.pl

Od 1986 roku Państwo Aleksandra i Mieczysław Babalscy prowadzą 9 hektarowe, atestowane gospodarstwo ekologiczne (Nr atestu EKOLANDU 90001 Certyfikat AGROBIOTESTU 90001 A. Znajduje się ono we wsi Pokrzydowo (woj. kujawsko – pomorskie, pow. brodnicki). Przy gospodarstwie istnieje Wytwórnia Makaronu BIO. Nr Certyfikatu AGROBIOTESTU PL – 04194 przetwarza ona produkty zbożowe pochodzące z upraw ekologicznych.
Produkcja gospodarstwa to:
– stare gatunki zbóż: pszenica orkisz, pszenica płaskurka;
– warzywa: marchew, buraczki, fasola, dynia.
– owoce: truskawki, wiśnie, śliwki, stare odmiany jabłoni;
– kury zielononóżki, krowy czerwone polskie
Od 1991 roku Wytwórnia Makaronu BIO zajmuje się produkcją:
– mąki razowej: pszennej, żytniej, orkiszowej, jęczmiennej, owsianej, gryczanej, grochowej;
– makaronów razowych: pszennych, żytnich, orkiszowych i z ziołami;
– płatków zbożowych: pszennych, żytnich, jęczmiennych, owsianych, orkiszowych;
– kasze: orkiszowe, jęczmienne, gryczane
– kasz: jęczmiennych, orkiszowych;
– ziaren zbóż;
– poduszki z plew gryki i orkiszu;